HÖSTFEST HOS FULLESTADS BYGDEGÅRDSFÖRENING

 

Bygdegårdsföreningen i Fullestad har haft sin årliga höstfest med som vanligt god uppslutning. Gäster denna kväll var Birgit och Lennart Kullingsjö från grannsocknen Bergstena, vilka genomfört en ”drömresa” till Tanzania och nu visade ett intressant bildspel från denna exotiska del av vår värld.

 

Birgit berättade inledningsvis om såväl den lummigt gröna naturen, olika boendemiljöer, butiker och mat, som fartfylld, riskabel trafik. Sedan kom bilder från resans höjdpunkt, besöket i Serengeti nationalpark med förhoppningar och möjlighet att livs levande få se ”The Big Five”, storviltet som utgörs av afrikansk buffel, elefant, lejon, leopard och noshörning. Med hjälp av en rutinerad chaufför lyckades de att på riktigt nära håll få se alla fem och dessutom flertalet andra vilda djur, som lever i denna nationalpark.

 

Att få besöka en masaiby var en annan spännande upplevelse. Masaierna är ett nomadfolk som lever i Serengeti. De äter inte kött från vilda djur och jagar därför inte, men fungerar som vakter för tjuvjakt i parken, ett problem som inte är lätt att få bukt med. Elefantbetar och noshörningshorn är eftertraktad hårdvaluta och dessa djur lever tyvärr farligt i sin naturliga miljö. En mycket trevlig reseskildring med mäktiga bilder på mäktiga djur!

 

 

Kaffet som följde lät sig väl smaka, lotter såldes och vinnare drogs.

Här gällde det även att gissa den sammanlagda regnmängden på Höjden i Fullestad från 1 juni fram till dagens datum. Svaret var 649 mm och närmast gissade Ella Johansson, följd av Lennart Kullingsjö.

 

Ordförande Bertil Johansson tackade slutligen samtliga för en lyckad kväll och passade på att hälsa välkommen till nästa evenemang i Bygdegården, den numera traditionella grötfrukosten efter julottan i Fullestad kyrka.

 

Kerstin Ohlsson